Gaat uw zoon of dochter bijna naar de brugklas?


‘Plezier op School’ is een zomercursus voor bijna brugklassers met als doel weerbaar naar het voortgezet onderwijs te gaan.

De overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs is vaak een spannende stap voor kinderen.  Sommige kinderen kunnen wel een extra steuntje in de rug gebruiken, zodat ze bijvoorbeeld gemakkelijker contact leren leggen met leeftijdsgenoten, zich zelfverzekerder gaan voelen of beter voor zichzelf leren opkomen.

Voor deze groep bijna-brugklassers woonachtig in de gemeenten Groningen, Eemsdelta en Westerwolde wordt de zomercursus ‘Plezier op School’ aangeboden.

Deze cursus blijkt bij die overgang heel zinvol en ondersteunend te zijn, zodat kinderen ook echt een positieve start kunnen maken op de nieuwe school.

Op een actieve en speelse manier worden er tijdens deze cursus technieken en oefeningen aangereikt om nieuwe contacten aan te gaan, steviger in de schoenen te staan en weerbaar te reageren in moeilijke situaties.

Vlak voor de start van het brugklasjaar komt de cursusgroep (max. 10 kinderen) samen met twee trainers, om aan deze doelen te werken, zodat het geleerde ook direct daarna in de praktijk kan worden gebracht.

We bieden de cursus zoveel mogelijk op maat aan.

 

Wanneer?

De cursus wordt gegeven op woensdag 28 en donderdag 29 augustus 2024 van 9.00 – 16.00 uur.

Voor kinderen met ASS en kinderen die problemen ervaren met concentratie of moeite hebben met teveel prikkels loopt de cursus van dinsdag 27 t/m vrijdag 30 augustus 2024 van 9.00 – 13.00 uur.

In de cursus gaan we veel oefenen in een gezellige sfeer met een duidelijk en vast programma. Er wordt ook aandacht besteed aan praktische zaken die spelen op de nieuwe school: hoe werken de kluisjes, wat kun je doen in de pauzes, hoe zien de lesroosters eruit etc.

Deelname is gratis en alleen beschikbaar voor inwoners uit de gemeente Groningen, Eemsdelta en Westerwolde. Na aanmelding volgt er z.s.m. een kennismakingsgesprek voor u en uw kind met één van de trainers van de cursus.

De samenwerking met ouders vinden we belangrijk.
Ouders worden nauw betrokken bij de zomercursus.


Ervaringen van ouders:

‘Ze is vol zelfvertrouwen gestart in het voortgezet onderwijs,
minder nerveus, heel ontspannen’


‘Hij staat steviger, lijkt meer zelfbewustzijn en zelfvertrouwen te hebben’


‘Zelfvertrouwen, herkenning en een fijne ervaring met leeftijdsgenoten’