« terug naar media

Vijfje in groep 8, tien in de brugklas

Sommigen werden zó gepest dat ze elke dag huilend thuis kwamen van de basisschool. Toch doen ze het nu heel aardig in de brugklas. Een zomercursus maakt kwetsbare brugpiepers weerbaar.

Door: Erik van der Veen / DVHN, 26 oktober 2017

Rekenen was een ramp. Een mager vijfje, hoger kwam hij niet. Té onrustig in zijn hoofd, teveel prikkels, zeg maar gerust: te opgejaagd door alles en iedereen in zijn omgeving om zich te concentreren op die cijfertjes.

Maar ziedaar. ,,Vanmiddag kwam hij ineens thuis met een 10 op rekenen!’’, straalt moeder Evelyn van der Velde. ,,Ik zag zelf als een berg op tegen die brugklas. Hoe krijg je hem terug als hij iedere dag met lood in de schoenen naar school gaat? Maar hij vindt het léuk! Hij vindt léren leuk.’’

Zoon Yvan (12) zit er glunderend naast op de terugkomdag voor de achtstegroepers die afgelopen zomer meededen aan de zomercursus ‘Plezier op school’. Vijftien brugpiepers uit Groningen zijn even terug op de CSG Diamantlaan in de stad, de plek waar ze deze vakantie twee dagen lang werden voorbereid op de grote boze wereld die middelbare school heet.

Klik hier om het artikel te lezen